Informasjon om EasySwim

EasySwim er en opplæringsmetode som er regnet som verdens beste.

Det er Drie-Essen svømmeskole i Nederland som sitter med rettighetene til metodikken. Drakta er utviklet av Nimtek i Norge. Disse har samarbeidet med å utvikle verdens beste kurs i svømmeopplæring. Prinsippet bygger på å lære 5-åringer å svømme på dypt vann ved hjelp av drakta EasySwim. Konseptet dreier seg om motorisk tørrtrening i vannet. Drakta gjør at i stedet for å fokusere på å flyte, konsentrerer de seg om å gjøre øvelsen riktig. Metoden er meget effektiv. Elevene får en rask og god utvikling samt raskere vannfølelse.
     I løpet av 2 år (60 timer) kan elevene svømme (uten drakt) 250 meter bryst og ryggcrawl, 100 meter med klær, 9 meter under vann. I tillegg lærer de en rekke andre ferdigheter som bl.a. å flyte, sculle og stupe. Det er verdt å merke at når de har lært de forskjellige svømmeartene (bryst, craw, ryggcrawl, undervannsvømming, sculling) svømmer de også teknisk riktig!

Vestfold krets av Norges livredningsselskap var først i Norge til å holde disse kursene, men måtte dessverre avvikle. Nå er det kun Studentskipnaden i Vest som holder disse kursene i Norge.

Alle bilder: © Harald Gjerde.